Avlkåring den 24. juni 2023

Avlskåring i det midtjyske.

Den 24. juni 2023 holdt kreds 80 sin allerførste avlskåring. Det var en spændende oplevelse og som altid støttede mange af kredsens medlemmer op om opgaven. Faktisk har vi afholdt et avlsarrangement før. Men det er nok 25 år siden, da vi stod for en hvalpeshow ved Løgstrup hallen.

De vigtigste personer var: Kåringsdommeren Ulla Hansen, kåringsleder Irene Thygesen, sekretæren Tina Nørgaard og figuranten Martin Hasager.

Primus motor for arrangementet var vores ihærdige ildsjæle John Snedker og René Egelund Nielsen. De to herrer startede ringtræning i kredsen for næsten to år siden og syntes det kunne være spændende at følge op med en avlskåring. Vi er ikke bange for nye tiltag i vores kreds, så sådan blev det.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Banen var nyslået og ringen og dommerteltet klar. Der var tolv hunde tilmeldt. Tre livstidskåringer, syv danske kåringer, en tysk kåring samt en avlsmønstring. 10 hunde mødte op til tandkontrol. Det er vist ganske flot siges det. Tre af kredsens hunde stillede til avlskåring, en til avlsmønstring og fire andre stillede til tandvisning. Der var dog lidt panik i dagene op til kåringen, da flere af deltagerne manglede at uploade de vigtige dokumenter, der gav adgang til kåringen. Flere blev også overrasket over at hundens DNA resultat skulle sendes til DKK, så det kan ses på Hundeweb.

Det blev en lang dag, men heldigvis kom alle igennem med glans. Den der nok var mest glad var 10 år gamle Nikon, der fik lov til at være prøvehund til mod og kampdrift hele to gange, fordi hannerne skulle gøres helt færdige, da den ene tæve var i løbetid.

En dejlig dag og kredsen må siges at have fået blod på tanden, da der er allerede aftalt endnu en avlskåring i kreds 80 den 24. juni 2024.